WORKS

ランドスケープデザイン

リノア多摩川

神奈川県川崎市多摩区

Renoa Tamagawa Corte

GREENS & LANDSCAPES

2014.12.14

01

 

This is a full renovation project of a company apartment, incorporating many designs with green: improving the existing playground within the site; greening walls to prevent the residents from seeing each other unintentionally; and greening a narrow entrance to give a sense of openness. In the playground we added an artificial hill penetrated by a clay pipe and a circuit for children to run around with baby scooters. We also set up deck benches under the grape trellis where parents can enjoy conversations while watching over their children. We held a workshop event to put handmade tree panels in the greening zone so that the local residents and children can feel closer to green.

02

03

See the reworked play lot. Fruit trees are planted on circuit-like pavement and surrounding planting.

04

Wall planting by hanging planter + stainless steel wire to suppress the space between dwelling units.

05

06

Flow through the earth pipe and up the slide.

07

The handrail wall of the common corridor is removed and made continuous with the bench under the grape shelf.