WORKS

築40年コンクリート住宅のリノベーション

高台の家

神奈川県横浜市

TAKADAI NO IE

RESIDENCES

2016.08.20

01

Left: Appearance seen from the bottom of the slope Right: A conservatory space was given to the large south garden, and it was a device to bring in the light with depth to the wide living room.

 

This is a renovation project of a building made of concrete, perched on a steep hilltop. We planned it while keeping in mind the possibility of lifestyle transformations and future leases: constructing the flow of the residents using an elevator between the second basement and the first floor; combining the separated living room; designing the entrance and exterior for residents to enjoy garden from the living room; and converting the stairwell and a landing of the protruding space at the top of the building into indoor balconies. It was reborn as a spacious house, fitting to the wind that blows through the hill.

01

Entrance

02

Dramatic composition where the existing top light and the stairway leading to the tower meet when the front door is opened.

03

Upstairs second floor

04

The interior design has been renewed while utilizing the configuration. The surplus space of the penthouse part was renewed to the inner terrace space.

05

kitchen

06

Parking Lot